Activiteitenkalender

Deelname aan de tochten is voor eigen risico. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw uitrusting afgestemd op de weersomstandigheden en het vaargebied op de betreffende dag.
Voor deelname aan grootwatertochten dien je te voldoen aan de voorwaarden, zoals deze zijn beschreven in de syllabus zeevaardigheid. Onze instructeurs en tochtleiders groot water zijn allen gecertificeerd door het Water Sport Verbond en conformeren zich aan de gedragscode.

Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de toercommissie@kanowaard.nl

Het Startschot

22 maart 2023

19:30 uur info over locatie volgt

Exclusief voor leden van Kanowaard!

Na een lange pauze kunnen we weer beginnen met het Startschot!

19:30 uur Inloop met koffie.

19:45 uur José neemt ons mee in haar avontuur; een Wildernes Kano Trip in Canada. Zij en Zoë, haar dochter, hebben een tocht gevaren door de 12 meren in het circuit van Bowron Lake.

20:15 uur Even tijd voor koffie of thee

20:30 uur Albert-Jan vertelt over zijn expeditie met Jasper, in twee vol geladen zeekajaks in een wildernis in het zuiden van Chili, Patagonia in de omgeving van Kaap Hoorn. Het was een avontuur met stormen, regen en indrukwekkende gletsjers. In de film is te zien wat er gebeurt als je wordt geconfronteerd met een vloedgolf, die kwam doordat een stuk ijs afbrak van een gletsjer. Wat gebeurt er allemaal als je in een storm moet overnachten?
Wij kijken er naar uit om zijn verhaal te horen en te zien.

21:45 uur Even na borrelen…

22.00 uur Afsluiting.

Graag op geven voor 15 maart bij de toercommissie. De locatie word te zijner tijd bekend gemaakt, afhankelijk van het aantal deelnemers, dus meld je op tijd.

Aanmelden bij de toercommissie@kanowaard.nl

Rondje Beverkoog

1 april 2023

10:00 uur

Als de klok weer vooruit is gezet dan is de winter echt voorbij en we willen iedereen dan ook uitnodigen om mee te varen met deze openingstocht.
We vertrekken om 10:00 uur vanaf de steiger van Kanowaard om een rondje Beverkoog te varen, hierbij dragen we 2x over. Neem zelf iets (warms) te drinken mee, iets voor erbij kunnen we ter plekke bij bakkerij Beerse halen.
Ieder kan op eigen tempo varen, rond 13:00 uur zijn we terug bij Kanowaard en sluiten we af met koffie/thee.

Aanmelden bij de toercommissie@kanowaard.nl

Open dag bij Kanowaard / Water Sport Boulevard

10 april 2023

12:00 uur

Op tweede Paasdag houdt Kanowaard in samenwerking met de Water Sport Boulevard open dag!

Nadere informatie volgt spoedig. We kunnen vrijwilligers goed gebruiken tijdens de gezellige open dag, dus meld je alvast aan:

  • Kantinepersoneel
  • Loodspersoneel
  • Steigerpersoneel
  • Waterpersoneel

We verzamelen om 12:00 uur bij de loods.

Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl

Molentocht in het Bollentochtweekend bij HKV

22 april 2023

08:30 – 18:00 uur

De Haarlemse Kano Vereniging nodigt u uit om deel te nemen aan haar 73e Bollentocht.
Op zaterdag wordt de Molentocht gevaren (21 km), start om 10.30uur. Voor deelname aan deze tocht kun je je aanmelden bij de toercommissie van Kanowaard (zie aanmelden). Dan kun je tevens gebruik maken van vervoer van de kano per trailer indien gewenst. Maximum aantal 10 boten. We verzamelen om 8:30 uur bij de loods om op te laden en vertrekken om 09:00 uur richting Haarlem.
Voor de overige activiteiten in dit weekend kun je de aanmelding zelf doen. Op zondag wordt de Bollentocht gevaren, start om 10:00 uur, met keuze uit 3 verschillende afstanden, 17, 27 of 35 km. Op zaterdagavond kan men het Bloemencorso bewonderen, dat ’s avonds Haarlem binnenrijdt op loopafstand van onze club.
Er kan vanaf vrijdag gekampeerd worden op het terrein van HKV. Verdere informatie vindt u op de website www.hkvhaarlem.nl. Bellen voor info naar tel. 06 2975 1532 op woensdagavond kan ook. Aanmelden kan via info@hkvhaarlem.nl. Deelnemers betalen een bijdrage van € 6,00 p.p. Kamperen kost € 3,00 p.p.p.n. en elektra in je tent of caravan kost € 1,50 p.n. Kom je met de caravan of camper dan is vooraf aanmelden verplicht. Voor tentkampeerders is altijd wel een plaatsje te vinden.

Aanmelden bij toercommissie@kanowaard.nl

Rondje Oosterdel per Canadees of SUP

30 april 2023

10:00 – 15:00 uur

In rustig tempo varen we vanaf Kanowaard met Canadese kano’s en SUP’s een rondje door het Oosterdelgebied, ook wel Duizend Eilandenrijk genoemd en genieten we van de prachtige natuur om ons heen en de dieren die er wonen. We zullen de zelf meegebrachte lunch gebruiken op de pauzeplek bij de Noorderplas. Via Langedijk en de Broekerveiling vervolgen wij de route om terug te keren naar de startplek, waar wij onder het genot van een heerlijk kopje koffie de dag af te sluiten. We dienen hiervoor tweemaal over te dragen. Wie een eigen Canadees of SUP heeft gelieve deze te gebruiken. Mocht je deze niet hebben, dan zijn er voor nog 4 personen plekken in de Canadesen en voor 2 personen SUP’s van Kanowaard beschikbaar.

Aanmelden bij toercommissie@kanowaard.nl

Introductiecursus Kanovaardigheid

3, 10, 24 en 31 mei 2023

19:00 – 21:00 uur

of

7 en 14 mei 2023

10:00 – 15:00 uur

Leden van Kanowaard en niet-leden kunnen deelnemen aan de de introductiecursus Kanovaardigheid, waarbij je kunt kiezen tussen vier avonden op woensdag of twee dagen op zondag. Er wordt hiervoor een vergoeding gevraagd, nadere informatie hierover volgt. Leden hebben voorrang bij aanmelden en wanneer er meer plekken zijn, kunnen niet-leden mee doen.

Tijdens de lessen worden de beginselen van het kanovaren behandeld, zoals in- en uitstappen, kanodragen, voorwaarts varen, remmen, zijwaarts verplaatsen, stuurslagen, bootbalans, steunen bij golven en een zelfredding. Daarnaast is aandacht voor theorie, zoals materiaal, uitrusting, kleding, vaarregels en veiligheid.

Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl

Hemelvaartweekend TKBN

17-21 mei 2023

Geen Pinksterweekend, maar wel een Hemelvaartweekend met de TKBN!!
Lees goed door, zelf aanmelden, voor 15 maart. Heb je vervoer nodig voor je kano en/of jezelf, laat het de toercommissie weten. Een paar van ons gaan met de trailer en auto’s, dus is er nog plek over. Heb je nog vragen, dan kun je altijd bij ons terecht. Wij hebben er zin in, tot op het water!
De toercommissie.

Zie vaarkalender
https://www.tkbn.nl/nl/node/1455
Dit jaar vindt het Hemelvaartweekend plaats op camping De Kluft in Ossenzijl. De camping ligt in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa. Het is een labyrint van plassen en slootjes. Vanaf de camping kun je vele kanotochten maken, o.a. richting de dorpjes Kalenberg en Nederland. Elke dag vertrekken we om 10.30 uur voor een kanotocht van 15 tot 20 km. Het is mogelijk om alleen een dagtochtje mee te varen. Meld je daarvoor wel tevoren aan en houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan een dagbezoek. Voor degenen die niet willen of kunnen varen zijn er genoeg andere mogelijkheden, zoals wandelen, fietsen, een bezoek aan het bezoekerscentrum naast de camping, de Orchideeënhoeve in Luttelgeest of het Klimbos in Paasloo.
We hebben op dit moment 15 plaatsen voor tenten, caravans of campers gereserveerd. Wees er dus snel bij als je erbij wilt zijn. Het is ook mogelijk om een accommodatie op de camping te huren, neem daarvoor zelf contact op met de camping. Honden zijn toegestaan op de camping. Het adres is camping De Kluft, Hoogeweg 26, 8376 EM Ossenzijl, www.dekluft.nl.

Belangrijk: woensdag 17 mei vanaf 14.00 uur zijn jullie welkom op de camping. Wij willen iedereen verzoeken om niet voor 14.00 uur aan te komen. Als je toch eerder wilt komen, dan moet dit van tevoren in overleg met ons. Op zondag 21 mei kunnen we nog een korte dagtocht varen voordat we om uiterlijk 16.00 uur de camping weer verlaten. Als je een dag eerder wilt komen of langer wilt blijven op de camping, neem dan ook contact met ons op. De organisatie tijdens het Hemelvaartweekend ligt in handen van André van ’t Oever. Hij zal jullie verwelkomen, de kampeerplek wijzen en de kanotochten begeleiden. Ilse Kraima verzorgt het aanmeldingstraject. Aanmelden voor15 maart via h.kraima@upcmail.nl (heeft onze voorkeur) of telefoon 06 2555 2640.

Aanmelden bij toercommissie@kanowaard.nl

Workshop Voorwaarts Varen

27 mei 2023

Groep 1:
10:30 – 12:00 uur

Groep 2:
12:30 – 14:00 uur

Op 27 mei organiseert de opleidingscommissie van Kanowaard een workshop Voorwaarts Varen. De workshop wordt gegeven door Karien Blankenburgh, kajakinstructeur III Zee. Karien heeft zich gespecialiseerd in de meest gebruikte techniek van het kajakken: het  voorwaarts varen.
Indien mogelijk wordt het varen op video opgenomen en kun je na afloop jouw filmpje zelf bekijken.

Ben je lid van Kanowaard, heb je KVA en wil je je techniek verbeteren? Geef je op bij de opleidingscommissie. Er zijn slechts 12 plekken beschikbaar; 6 plekken per groep. Vol=vol!

Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl

Kano Veiligheid Test

10 en 18 juni 2023

10:00 – 16:00 uur

Op 10 en 18 juni organiseert de opleidingscommissie van Kanowaard de cursus ‘Kano Veiligheid Test’. De cursus wordt opengesteld voor leden van Kanowaard en niet-leden. De lessen worden mede gegeven door een gast instructeur Rebecca de Vroome. Zij neemt drie deelnemers mee. Er is nog plek voor 9 deelnemers.  Vol=vol.

Het doel van de cursus: De kajakvaarder beheerst technieken om anderen en zichzelf uit het water te redden, en beschikt over vaardigheden om adequate hulp te bieden en te assisteren tijdens een reddingsactie binnen een groep kajakvaarders. Houd er rekening mee dat je zonder meer nat zult worden!

De cursus bestaat uit praktijk en theorie.

Voorvereiste: Certificaat Water Sport Verbond ‘Kajakvaardigheid A’.

Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl