Activiteitenkalender

Deelname aan de tochten is voor eigen risico. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw uitrusting afgestemd op de weersomstandigheden en het vaargebied op de betreffende dag.
Voor deelname aan grootwatertochten dien je te voldoen aan de voorwaarden, zoals deze zijn beschreven in de syllabus zeevaardigheid. Onze instructeurs en tochtleiders groot water zijn allen gecertificeerd door het Water Sport Verbond en conformeren zich aan de gedragscode.

Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de toercommissie@kanowaard.nl

Rondje door Heerhugowaard

Nader te plannen datum

Verzamelen om 10:00 uur bij de loods.

Nadere informatie volgt.

42ste VeluweRally

23 en 24 september

xx:xx uur verzamelen bij de loods.

Onder voorbehoud van de waterstand (zoals gebruikelijk) een vooruitblik naar het tweedaagse evenement, met op zaterdag 23 september een tocht van 50km van Giesbeek naar Deventer en een tocht van 15 km van Zutphen naar Deventer.

Op zondag dan de gebruikelijke 4 afstanden gepland: 80 km van Deventer via Gorssel (dus deels stroomopwaarts) naar Kampen, 50 km van Deventer naar Kampen, 35 km van Deventer naar Hattem, 20 km van Deventer naar Wijhe. Overnachten wordt dan logischerwijs in Deventer op de stadscamping natuurlijk.

Tot 1 november 2023 ontvang je maximaal 10 x nieuws over de ontwikkelingen rondom de VeluweRally. Je kunt je opgeven of afmelden voor deze mailing door een mail te sturen aan info@veluwerally.nl.

Voor meer info zie: https://www.veluwerally.nl

Als leden van Kanowaard hier aan mee willen doen, mail dan svp even met de toercommissie@kanowaard.nl, dan kan er wellicht iets geregeld worden met aanmelden, vervoer en trailer. Nadere informatie omtrent verzameltijd volgt dan nog.

Vinkeveense plassen / Abcoude

7 oktober 2023

Verzamelen om 08:30 uur bij de loods.

We varen een rondje door het afwisselende landschap van Vinkeveen, Abcoude, Baambrugge en Loenersloot. Het water onder ons: de Vinkeveense plassen, de Winkel, de Angstel en de Geuzensloot.

Start locatie:  parkeerplaats Zandeiland 4 (Baambrugse Zuwe 143 B, Vinkeveen).

We houden korte pauzes bij de twee overdraagplaatsen (Proosdijersluis en Demmerikse sluis) en een langere lunchpauze halverwege vlak bij Baambrugge.

De afstand is ruim 17 kilometer. Een goede kanokar is vereist om een smalle sloot met veel riet te kunnen passeren, dat is ongeveer 300 a 400 meter. Daarna kunnen we weer goed varen, behoudens enkele korte passages met veel waterplanten. De prachtige omgeving maakt het goed, dat is beloofd. Neem je fototoestel mee!!!

Vaar mee met Clasien: Sinterklaas intocht Broek op Langedijk

18 november 2023

Verzamelen om 08:00 uur bij de loods.

Op zaterdagochtend om 09:00 uur komt Sinterklaas weer in Langedijk binnen. Net als vorig jaar varen Silvia en Clasien weer verkleed als Piet mee. Wil je ook meevaren, dan kan dat. We varen om 08:30 uur weg naar de molen. Dit jaar wil Clasien graag wat meer liedjes uit haar hoofd kunnen, zodat zij later bij de Broekerveiling de kinderen kan bezig houden. Vaar en zing je mee?

Groetjes Silvia en Clasien