Activiteitenkalender

Mocht je willen deelnemen aan een van onze tochten, dan kun je je aanmelden bij de toercommissie@kanowaard.nl.

Geuzentocht – KV de Sprinters (Zoetermeer)

25 september 2021

Vertrek 07:45 uur bij Kanowaard

Wie gaat er mee?

Voor deze tocht geldt dat je zelf voor inschrijving en vervoer moet zorgen!
Aanmelden voor 12 september bij Gonnie Driessen, via het mailadres info@zkvdesprinters.nl
De rijtijd vanaf kanowaard is ruim een uur. Dat betekent uiterlijk 7:45 vertrek!
Voor meer informatie zie aankondiging van KV de Sprinters hieronder.
Ik zal een lijst in de loods ophangen zodat mogelijke liefhebbers met elkaar iets kunnen regelen.
groet Erik (toercommissie)

25.09.2021 – De Geuzentocht – KV De Sprinters

De Geuzentocht loopt van Zoetermeer naar Leiden en via de Heineken-fabriek weer terug. Deze tocht staat jaarlijks op de kalender van de Zoetermeerse KV De Sprinters om het succes van de Geuzen levend te houden. Het Leidens ontzet kent iedereen. Het feit dat de Geuzen vanuit Zoetermeer naar Leiden gingen is minder bekend. Op 17 september 1574 vond de zogenaamde Slag bij Zoetermeer plaats.

Op 25 september 2021 kanoën we vanaf onze vereniging naar de recreatieplas Vlietland, waar kort wordt gepauzeerd op het strandje. Daarna gaan we via de Vliet en de Trekvliet naar de binnenstad van Leiden (spatzeil nodig, kans op klotsende golven van sloepen). In Leiden wordt gepauzeerd in het Van der Werfpark langs de Rapenburg, bij het standbeeld van Burgemeester van der Werf. Hij was een van de grote helden tijdens het Spaanse Beleg van Leiden in 1574. Traditioneel, in het kader van het Leids Ontzet, eten we hier haring met wittebrood en drinken er een glaasje korenwijn bij. We verlaten de stad over de oude Rijn naar de Weipoortse Vliet. Hier wordt kort gepauzeerd op een wei op het terrein van Heineken. Daarna vervolgen we onze tocht over de Weipoortse Vliet tot de kleine plas het Noord Aa (de echte) en varen we terug naar het clubgebouw. We varen in een rustig tempo zodat iedere deelnemer mee kan komen. We verzamelen om 9.00 uur bij het clubgebouw aan de Aziëweg 30 in Zoetermeer tegenover Parkeerplaats 1 en vertrekken om 9.30 uur. Verwacht wordt dat we om ongeveer 17.30 uur terug zijn. De afstand is 25 km. De deelnamekosten bedragen € 5,00 per persoon, voor vertrek contant te betalen.  Het overige eten en drinken zelf meenemen evenals kleding voor alle weersomstandigheden. Zwemvest en spatzeil zijn verplicht. Aanmelden voor 12 september bij Gonnie Driessen, via het mailadres info@zkvdesprinters.nl .

Voor deze tocht geldt dat je zelf voor inschrijving en vervoer moet zorgen! 

Veluwerally 2021

26 september 2021

Wie gaat er mee?

Een tocht die je gewoon MOET meemaken!!

De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Kanoactiviteiten, ‘commissie de Veluwerally’. Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder. De oudste deelnemer is inmiddels 80 jaar! Wanneer je jonger bent dat 14 kun je de tocht onder begeleiding van iemand van minimaal 18 jaar varen..

De Veluwerally wordt elk jaar gehouden op de laatste zondag van september.

De tocht voert over de IJssel van Deventer naar Wijhe (ca. 20 kilometer) , Hattem (ca. 35 kilometer) of Kampen (ca. 50 kilometer of via Gorssel ca. 80 KM). De 20, 35 en 50 KM afstanden gaan stroomafwaarts.

Voor deze tocht geldt dat je zelf voor inschrijving en vervoer moet zorgen!
Aanmelden kan op de website https://www.veluwerally.nl/
De inschrijving sluit op 25 september om 18:00 uur en de betaling maakt de inschrijving pas effectief. Graag bij inschrijving aangeven welke afstand je wilt varen  en ook of je komt overnachten / kamperen.

 

West Friesland West

2 oktober 2021

8.30 verzamelen,

9.00 vertrekken bij Kanowaard

Wie gaat er mee?

Het is een tocht door ons lieflijk West Friesland; we starten in Avenhorn, varen door de Goorn, Kathoek, Grosthuizen, enz.

De tochtlengte is ongeveer 17 km.

We kunnen genieten van onze pittoreske dorpen in een rustig tempo, voor iedereen toegankelijk, we hebben pauzestops, neem voldoende brood, koffie, thee of ander drinken mee.

Als je iets vergeten bent, is er altijd wel iemand die wat over heeft en wil delen.

Neem een droog setje kleding mee, voor als je bent wezen zwemmen.

Geef je op bij de toercommissie o.v.v. naam, of je de boot op de trailer wilt, telefoonnummer, emailadres, zodat we kunnen contacten.

 

Kanovaardigheid A

2  en 9 oktober 2021

09:45 uur verzamelen bij Kanowaard

De cursus bestaat uit twee dagen van 10:00 uur tot 16:00 uur; een training dag en een examen dag .

Het doel van het diploma is vast te stellen of de kandidaat voldoende kennis,
technische vaardigheid en uithoudingsvermogen bezit om veilig met een kajak een tocht te ondernemen individueel of onder leiding van een vaarleider op stilstaand of licht stromend water bij gematigde weersomstandigheden.

Het examen bestaat uit een praktijk en een theorie gedeelte.

Voor informatie en aanmelding: opleidingscommissie@kanowaard.nl

 

 

Kajak Veiligheid Test

17 en 31 oktober 2021

09:45 uur verzamelen bij Kanowaard

De cursus bestaat uit twee dagen van 10:00 uur tot 16:00 uur; een training dag en een examen dag .

Doel van de cursus:
De kajakvaarder beheerst technieken om anderen en zichzelf uit het water te redden, en beschikt over vaardigheden om adequate hulp te bieden en te assisteren tijdens een reddingsactie binnen een groep kajakvaarders.

Voor informatie en aanmelding: opleidingscommissie@kanowaard.nl

 

Tochtje Akersloot

23 oktober 2021

08.30 uur verzamelen bij Kanowaard
09:00 uur vertrekken

Wie gaat er mee?

We rijden naar het pontje Akersloot bij de boot in laat. Daar vandaan gaan we een stukje over het Noord-Hollandskanaal richting Alkmaar om bij Boekel links af te gaan. Bij de Noordermolen dragen we over en doen we meteen een pauze. Dan gaat Clasien voor op en vaart jullie door Akersloot heen (Kerkermeer, de Die over, langs de A9 , zwaaien naar motel Akersloot, naar het gemaal op de klein Dorregeest). Overdragen en pauze. Dan gaan we een klein stukje over het Alkmaardermeer heen terug naar de auto.

De tocht is ongeveer 17 km.

We varen in een rustig tempo, neem voldoende eten en drinken mee.

Neem wel een droog setje kleding mee voor als je bent wezen zwemmen. En een zwemvest voor het stukje op het Alkmaardermeer.

Geef je op bij toercommissie@kanowaard.nl o.v.v of je de boot op de trailer wilt, naam, telefoonnummer en emailadres zodat we kunnen contacten.

Groetjes Jose, Marloes en Clasien