De toer en activiteiten kalender van Kanowaard

ToernaamVerzameldatum en tijdContactpersoon

Zwembad wintertraining 5 02-02-2019 om 15:30 RiaD
Voor informatie zie 17 november 2018.
Deze sessie heeft afwijkende tijden ten opzichte van de andere sessies. Het zwembad is beschikbaar van 16-17:30 uur.

Zwembad wintertraining 6 17-02-2019 om 16:00 RiaD
Voor informatie zie 17 november 2018.

Navigatie 19-02-2019 om 19:30 BartB
Een workshop waarbij we gaan spelen met kaarten, kompassen en verkeerstekens op het water. coördinatie: Bart

Ook dit jaar organiseren we een aantal theorieavonden waarbij iedereen welkom is, de onderwerpen worden op diverse niveau's aangeboden. Toegang voor leden is gratis. Bij kouder weer kan in overleg uitgeweken worden naar een warmere plek dan de kantine.

Zwembad wintertraining 7 03-03-2019 om 16:00 RiaD
Al weer de laatste training in het zwembad. Voor informatie zie 17 november 2018.

Tochtplaning 05-03-2019 om 19:30 BartB
Deze avond gaan we met de kennis van de afgelopen keren tochten plannen, zowel op binnenwater als op zee. Coördinatie: Nico

Ook dit jaar organiseren we een aantal theorieavonden waarbij iedereen welkom is, de onderwerpen worden op diverse niveau's aangeboden. Toegang voor leden is gratis. Bij kouder weer kan in overleg uitgeweken worden naar een warmere plek dan de kantine.

Startschot 27-03-2019 om 19:30 BartB
Een lange traditie bij Kanowaard is het startschot, e laatste woensdagavond van de wintertijd hebben we een gezellige doch nuttige avond. Dit jaar hebben we Paul en Marian uitgenodigd die ons mee gaan nemen op hun ongelooflijke tochten.

alles invouwen
Heden of verleden:  

Algemene Zeekajak kalender (diverse organisaties)

Toelichting: Kanowaard evenementen staan in het groen. Rood/bruin zijn de landelijke organisaties. In grijs staan kleinere en blauw commerciele organistaties. Tot slot de alemeen nederlandse feestdagen, weeknummers, de maanschijngestalten (springtij, doodtij) en het weer. Op de linkpagina vind je de afkortingen van de organisaties.
De eventuele geen toestemming mededeling betekend dat een van de organisaties de toegang heeft gewijzigd.

Algemene toerinformatie Kanowaard

route uitstippelenVoor toertochten verzamelen we meestal bij Kanowaard. Al onze tochten worden zorgvuldig uitgezet door de toercommisie. Uiteraard staan wij open voor iedere inbreng van nieuwe tochten.

Heb je ondanks de info op de website toch nog een vraag over een bepaalde tocht of heb je zelf een leuke tocht in gedachten? Bel dan de tochtbegeleider.

Op de woensdagavonden en zaterdagochtenden wordt in groepsverband gevaren. De verzameltijden zijn respectievelijk 18.45 en 9.45 uur. Voor wie zich niet laat afschrikken: zolang er geen ijs ligt wordt er in het winterseizoen gewoon doorgevaren.

navigatie

Even wat tips:
Zorg voor een kano met voldoende drijfvermogen. Het is handig om een regenjas of anorak mee te nemen. Neem altijd voldoende eten en drinken mee. Denk om uw reserve kleding, waterdicht verpakt graag. Vervoer van mensen en materiaal wordt in onderling overleg met de tochtbegeleider geregeld. Voor een grootwatertocht gelden extra eisen aan materiaal en vaardigheid, (goede conditie, grootwater kano, aangepaste kleding, zwemvest, enz.) Neem bij twijfel contact op met de tochtbegeleiding, het zou jammer zijn als je niet mee kunt. Soms is het mogelijk om materiaal te lenen. De tochtbegeleiding is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen.

Het toerreglement wordt momenteel herzien, klik hier voor de huidige (oude) versie.