Nieuws

Woensdagavondrondje in de herfst

ingezonden: 2011-11-12 15:18

fotoSoms heb je een woensdagavond waarop je denkt: zal ik gaan of zal ik niet gaan. Afgelopen woensdag was zo?n avond. De dagen worden alsmaar korter en ook de temperatuur zakt al gestaag, zeker in de avond. Niet een avond waarop je denkt: laat ik eens lekker gaan kajakken. Of is het kanovaren? Ik weet het nog steeds niet. Maar toch ben ik gegaan. En waarom?

Het was rond een uur of vijf in de namiddag. Ik keek naar buiten en zag hoe wolkenloos de hemel was. Maar wat mij nog meer trok, was de volle maan die al zichtbaar was en de bomen die niet bewogen. Het was dus windstil. In gedachten zag ik al de Oosterdel bij maanlicht. Een uitzicht dat zeer de moeite waard is. Daarom trok ik toch maar mijn kajak oufit aan en ben ik na het eten in de auto gestapt en via de Westerweg richting Ossa gereden. Althans dat was het plan. Bleek dat er een ongeluk was gebeurd. Precies in de laatste bocht voor de afslag naar de dijk. Al het verkeer werd omgeleid via het industrieterrein van Heerhugowaard. Daar was ik natuurlijk niet blij mee. Na te zijn omgereden dacht ik bij de grote kruising van Heerhugowaard naar Broek op Langedijk wel weer af te kunnen slaan richting de dijk. Niet dus. Ook daar werd het verkeer omgeleid. Geluk bij een ongeluk kwam ik voor het rode verkeerslicht stil te staan en ben toen maar lekker brutaal op de verkeersagent afgestapt. Of ik toch niet even de afslag mocht nemen, omdat ik op de dijk moest zijn. Hij keek mij eerst even vreemd aan. Of ik inderdaad niet verder hoefde dan de dijk. ?Jawel, meneer?, zei ik en toen kreeg ik gelukkig te horen dat de dijk nog wel bereikbaar was en dus mocht ik als een van de weinigen toch afslaan. Mijn avondje kajakken werd toch niet afgenomen door een verkeersdeelnemer die dacht zijn auto even in de sloot te parkeren ( las ik de volgende dag in de krant).

Na snel mijn bootje uit de stalling te hebben gehaald, het lampje te hebben aangedaan en de boot in het water te hebben gelegd werd er in een lekker tempo via het kanaal gevaren richting de overdracht vlak bij Oudkarspel. En toen begon weer het bekende werk. In het donker door het Duizend Eilandenrijk varen is nog steeds een hele uitdaging. Probeer maar eens de juiste afslag te pakken zonder de benodigde straatlantaarns! Maar dat maakt het daarom wel des te leuker en uitdagender. Gelukkig zijn er ook nog mensen bij die de verschillende routes ondertussen kunnen dromen waardoor de tocht niet uitloopt op een complete speurtocht.

En kom je dan uiteindelijk bij de grote plas, dan wordt een mens toch wel weer even stil. Zeker wanneer er ook nog eens een grote koplamp aan de hemel staat te branden en er geen zuchtje wind te kennen is. Blijft toch altijd weer een hele mooie ervaring.

Ook in de herfst en winter is en blijft het daarom altijd weer de moeite waard om lekker de kajak te pakken voor een mooi tochtje. Zelfs in de achtertuin van Ossa, die er in ieder jaargetijde altijd weer anders uitziet.

Groetjes,

Mona B.

laatste wijziging: 2011-11-12 17:32

Meer nieuws:

2018-10-20, Lichtjes in Alkmaar
2018-10-20, Oliebollentocht
2018-04-23, Rondje Noorderhaaks
2017-11-11, Zwembadtraining in aantocht
2017-09-19, Uitslagen Kanotriatlon 2017
2017-08-26, Lichtjesavond Langedijk 2017
2017-07-07, Openingstocht 2017
2017-05-18, KVT tocht Den Helder - Texel 6 mei 2017
2017-04-23, Schoonmaakdag 22 april
2017-04-01, Startschot


Schrijf zelf nieuws.ouder nieuws