Nieuws

Rondje IJmeer

ingezonden: 2012-04-22 17:00

foto: PietS

fotoZaterdag 14 april 2012

Om tien uur vertrokken zes kajakkers van Kanowaard richting het IJmeer, waar zij mochten parkeren en gebruik maken van de kanosteiger bij Kanovereniging Op IJburg. Het was prachtig weer, de zon scheen uitbundig. Wat zullen we vandaag aantrekken, had iedereen zich afgevraagd, want het water was nog koud. Toch maar gewoon de gebruikelijke grootwater uitrusting, inclusief neopreen en zwemvest. Nadat de te varen route was uitgelegd en enkele afspraken waren gemaakt over het groepsgedrag togen zij richting Pampus. Het was nagenoeg vlakwater, op enkele rimpelingen na, die werden veroorzaakt door een jacht in de verte en een speedboot. Wind stond er nauwelijks, volgens de Marifoonberichten zou er een Noordenwind 2 a 3 beaufort staan. De tochtleider had een tocht langs laag water gepland om enkelen ervaring met golven te laten opdoen, maar helaas… deze waren er niet. Op het ministrandje van Pampus deden ze zich tegoed aan de lunch, nadat zij de kajaks behoedzaam langs de basaltblokken hadden gemanoeuvreerd. Zij zetten vervolgens koers richting Muiden. Daar de meesten van hen nog niet eerder in de haven waren geweest, zouden ze daar een kijkje nemen. Onderweg voeren ze op ramkoers met een groot jacht. De stuurman wilde hen voor laten gaan en ging langzaam varen, maar met een gebaar verzocht de tochtleider de man voorlangs te kruizen. Hij dankte vriendelijk.

In de haven van Muiden kwamen zij kajakkers van HKV tegen. Zij waren in Muiderberg gestart. Na even gesocialiseerd te hebben, kozen zij weer het ruime sop. Onderweg kregen twee kajakkers spontaan blessures. Er moest gesleept worden. Op een sleeptasje na, dat los schoot, verliep de oefening perfect. Wat een conditie hadden de dames en heer! Pas bij het PEN eiland hadden ze er genoeg van. Daar zagen zij in de verte MarianneB van KV Op IJburg. Ze was er met de jeugd op uit getrokken.

De zes kajakkers waren van mening een welverdiende borrel te moeten nuttigen in het strandpaviljoen op het strand van IJburg. Het was daar heerlijk vertoeven, ze genoten van het zonnetje. De tochtleider werd plotseling opgeschrikt, toen zij in de verte brutale Amsterdamse jeugd aan haar kajak zag sleuren richting het water. Ze hebben haar nog nooit zo snel zien rennen. De betreffende jongen wilde echter niet een stukje varen, maar was uitsluitend van plan de kajak te laten afdrijven. Hij was het met de tochtleider eens, dat hij van andermans spullen moest afblijven en als hij wel een stukje wilde varen, dan zou hij daartoe een vriendelijk verzoek indienen. Even later vaarden de zes kajakkers voldaan naar het eindpunt, gelukkig met zes kajaks. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en ook voor het feit dat het de tochtleider niet al te moeilijk werd gemaakt. Het was een mooie dag!

RiaD

laatste wijziging: 2012-04-23 19:58

Meer nieuws:

2018-10-20, Lichtjes in Alkmaar
2018-10-20, Oliebollentocht
2018-04-23, Rondje Noorderhaaks
2017-11-11, Zwembadtraining in aantocht
2017-09-19, Uitslagen Kanotriatlon 2017
2017-08-26, Lichtjesavond Langedijk 2017
2017-07-07, Openingstocht 2017
2017-05-18, KVT tocht Den Helder - Texel 6 mei 2017
2017-04-23, Schoonmaakdag 22 april
2017-04-01, Startschot


Schrijf zelf nieuws.ouder nieuws