Nieuws

Lichtjesavond Langedijk 2017

ingezonden: 2017-08-26 08:56

foto: Gerard

fotoHè, hè. Eindelijk, het is zover. Lichtjesavond Langedijk! Ik keek hier al erg lang naar uit. In maart al was ik mijn kleding aan het maken en had ik de lampjes besteld. Donderdag 24 augustus kon ik mijn boot optuigen mijn startnummer 6 erop zetten. En toen was het nog 1 nachtje slapen. Vrijdag was het zover. Samen met Arnold voer ik rond 19.30 uur richting de Broekerveiling. Daar vonden we een plekje om nog even uit de boot te gaan. Rond 20.45 uur vertelde de organisatie dat we moesten beginnen. Dat duurde voor ons nog zeker 5 minuten. Eerst moesten alle lichtjes aangezet worden, pruik opgezet en handschoenen aangedaan. We lagen achteraan de stoet. Toen al ging ik helemaal op in mijn rol. We hadden al veel contact met bootjes en op de kant. Toen ik net weg voer, zag ik ineens Erik O in zijn kano zitten. Maar ik was al zo bezig met lol maken dat ik te laat Gerard J met de begeleidingsboot zag met nog 4 mensen erop: Gerard met vrouw, Jose en Bart. Even verderop haalden ze mij in en heb ik even aan de boot gehangen en heerlijke kaas gegeten. Het leek wel een terras. Ze vroegen waar ik Arnold had gelaten. Die was ik heel snel kwijt geraakt. Toen ging ik verder. Er zouden nog bekenden op een brug staan. Ik kwam met mijn geluid overal boven uit en maar zwaaien en goedenavond roepen naar de mensen.

Op de grote plas even naar de andere brug gevaren. Daar stonden wat kennissen en manlief. Ik vond Arnold en Erik ook weer terug en ook Gerard met zijn boot. Wat was dat lekker zeg. Heerlijk om mijn heen gekeken en genoten. Toen afscheid genomen van Gerard en gezelschap. Erik en Arnold nog even goed verteld dat ze goed moesten opletten. Het is daar altijd erg druk. Maar ik vond het wel meevallen. Komt misschien door mijn geschreeuw. Ik had ruimte genoeg om mij heen en kreeg van alles aangeboden: kaas, toastjes, chips, noem maar op. Ook drank, maar dat hoefde ik niet. Dit stuk was echt top. Zelfs de jury boot kreeg ik aan het klappen en ja, ze gingen voor mij staan.

Hoe dichter ik bij de Broekerveiling kwam, hoe leuker ik het vond en toen ik naar Erik O keek, zag ik een dikke lach op mijn gezicht Ik moest ergens even stil gaan liggen zodat de fotograaf van de krant een goede foto kon maken. Ineens werd ik vooruit geduwd. De mensen achter mij gaven mij een zet. Ik kwam blijkbaar te dicht op hun boot. Dat hadden ze erg goed gedaan. Top mensen!

Bij de Broekerveiling lagen we met de kano tegen een boot aan. Zo lagen we veilig met lekkere harde muziek erbij. Ineens liepen zij met een beker en ik zei tegen Arnold dat ik die kant op wilde varen. Even kijken wie er gewonnen had. Toen we die kant op voeren, werd ik door een man geroepen. Hij maakte wat ruimte tussen twee boten. Ik vond het vreemd dat hij wist wat mijn naam was. Hij vertelde dat ik al 4x was omgeroepen. Dat had ik helemaal niet gehoord. Ja hoor. Ik had de 3e prijs gewonnen. Hier was ik erg verbaasd over. Ik heb nog even met ze zitten praten waarop werd gezegd : “nu moet je volgend jaar weer meedoen!”. Ja, dat is waar ook. Och, wat erg, maar niet heus! Ik vond het een geweldige top avond.

Met mijn hoofd nog in de wolken voer ik samen met Arnold terug naar de loods met een beker tussen mijn benen. Wat een geweldige avond! Bedankt allemaal!

Zaterdag 2 september ga ik nog even lekker nagenieten door met deze outfit door Heerhugowaard te varen. Gaan jullie met mijn mee? Om 18.45 uur ga ik weg bij de loods. Lampjes zijn niet verplicht, maar wel leuk.

Tot dan!

Groetjes Clasien

laatste wijziging: 2017-08-30 22:50

Meer nieuws:

2018-10-20, Lichtjes in Alkmaar
2018-10-20, Oliebollentocht
2018-04-23, Rondje Noorderhaaks
2017-11-11, Zwembadtraining in aantocht
2017-09-19, Uitslagen Kanotriatlon 2017
2017-08-26, Lichtjesavond Langedijk 2017
2017-07-07, Openingstocht 2017
2017-05-18, KVT tocht Den Helder - Texel 6 mei 2017
2017-04-23, Schoonmaakdag 22 april
2017-04-01, Startschot


Schrijf zelf nieuws.ouder nieuws