Nieuws

MeerMeertjestocht

ingezonden: 2010-04-12 08:53

fotoMeerMeertjes tocht.

Zondag 11 april hebben we met zijn zevenen de MeerMeertjes tocht gevaren.

Voor Eric en mij was het de eerste keer dat we op ?groter? water voeren (behalve wat golfjes op de plas in het Oosterdel waren wij niks gewend, in een kajak) en wij waren benieuwd.

Om 8 uur verzamelden we bij de loods en nadat de kano?s opgeladen waren vertrokken wij naar Heeg. Daar zouden we in de haven instappen. Dat instappen was wat lastig omdat de kade vrij hoog was maar met hulp en even kijken hoe dat moest ging dat prima. We bleven allemaal droog. Inmiddels was het wat bewolkt en begon het wat harder te waaien. Op het eerste meertje merkten we al dat met wind op open water varen toch wat anders was. Het was voor Eric en mij best wennen. Als de wind van de zijkant kwam en de golven onder je boot door gleden was het zorg om ontspannen rechtop in je boot te blijven zitten en je boot de golf te laten volgen. Toen we er aan gewend waren begonnen we dat wel leuk te vinden. Door slootjes waren de meertjes aan elkaar verbonden en zo konden we weer een beetje ?bijkomen?. Daar kwamen we er ook achter dat ondiepe prutslootjes zwaarder varen. De wind nam toe en we hebben dus voordewind, zijwind en tegenwind gehad. Voor de wind met (voor ons) hoge golven was gaaf. We leerden te ?surfen? op een golf, en als dat lukte was het echt kicken. Tegen de wind in met hoge golven varen was weer anders, eigenlijk makkelijker omdat je boot niet weggezet werd maar de golven waren best hoog, af en toe verdween de hele voorkant van de boot onder het water en het was pittig door peddelen, maar het was wel leuk. Mijn tempo was het laagst dus de anderen moesten zich inhouden voor mij (wat ik wel vervelend vond, maar ja, begin van het seizoen?) en op de Fluessen werd ik aan de sleeplijn gehaakt van Hans. Ik bleef flink mee peddelen maar omdat ik mijn boot niet op koers hoefde te houden scheelde dat veel. Anders zou die oversteek te lang duren. Tussendoor hebben we twee keer een pauze gehad, de eerste keer een bakkie en een appelgebakje, later een kop soep, ook heel gezellig. We hebben geen spat regen gehad maar wel heel wat water van de golven over ons heen gekregen. Het nut van spatzeilen was wel weer bewezen en een water- en winddichte jas was ook erg prettig want het was best wel fris anders. Niemand ging om gelukkig, want de watertemperatuur was nog niet zo aangenaam.

Toen Eric en ik eenmaal weer thuis waren en gegeten hadden was ik wel moe dus ik ging op tijd naar bed en toen ik zo lekker lag was het net of ik weer in mijn boot op de golven was omdat ik nog steeds deining voelde, net alsof ik in een waterbed lag. Heerlijk. Het was een hele leuke en mooie tocht geweest en de groep was heel gezellig en behulp- en leerzaam. Op naar de volgende tocht (maar eerst nog wat meer trainen en sterker worden?.)

Groetjes, KarinV.

laatste wijziging: 2010-04-13 00:13

Meer nieuws:

2018-10-20, Lichtjes in Alkmaar
2018-10-20, Oliebollentocht
2018-04-23, Rondje Noorderhaaks
2017-11-11, Zwembadtraining in aantocht
2017-09-19, Uitslagen Kanotriatlon 2017
2017-08-26, Lichtjesavond Langedijk 2017
2017-07-07, Openingstocht 2017
2017-05-18, KVT tocht Den Helder - Texel 6 mei 2017
2017-04-23, Schoonmaakdag 22 april
2017-04-01, Startschot


Schrijf zelf nieuws.ouder nieuws