Routes vanaf Kanowaard

Vanaf onze steiger zijn verschillende tochten te varen, hieronder een greep uit de mogelijkheden.Oosterdel

Lengte: 9 tot 12 km. Twee maal overdragen via kanosteigers
Dit rondje varen we elke woensdagavond en zaterdagmorgen. Het verveeld ons nooit, elders op deze site is meer informatie te vinden over dit gebied. Op de kaart staan de kortste route, de bochtige dijkroute en langs de autentieke achterkant van Broek op Langedijk, je kunt je route naar hartelust varieren en eventueel ook het museum De Broekerveiling bezoeken.

Wat routes die geschikter zijn voor huurkano's hebben we ook als een PowerPoint presentatie, helaas (nog) niet bewegwijzerd.


Oosterdel weergeven op een grotere kaart

Blauwe Loper

Lengte: 5 km. Start vanaf Kanowaard is (nog) niet mogelijk.
Op verzoek van gemeente Heerhugowaard hebben wij een leuke kannoroute 'De Blauwe Loper' ontwikkeld. de route voert door en langs het 'Park van Luna' en de 'Stad van de Zon'.

Bij het startpunt is volop parkeerruimte aanwezig. Het ondiepe water voor het strandje is perfekt voor het leren weer instappen na omslaan of andere technieken.


Blauwe Loper weergeven op een grotere kaart

Rondom Heerhugowaard

Lengte: 38 km, twee maal een sluis of overdragen.
Een forse route die helemaal rondom Heerhugowaard voert, onderweg zijn diverse horeca gelegenheden en ook kamperen behoort tot de mogelijkheden. De Rustenburgersluis (nr 23) is niet vaak bediend maar overdragen is mogelijk. Gelukkig kun je dat prima combineren met een pauze, al dan niet in de horeca. bij de Roskamsluis is de bediening frequenter, hier is overdragen ook prima te doen maar je steekt wel een erg drukke weg over.


Rondom Heerhugowaard weergeven op een grotere kaart

Rondje Waarland

Lengte: 16 km, vanaf Kanowaard 26 km maar dan wel door de Roskamsluis heen en terug.
Een klassieker die niet onterrecht door het dorp Waarland gepromoot wordt. Laat in het seisoen vaar je voornamelijk tussen het riet. Vele pauze mogelijkheden maar nauwelijks horeca onderweg.


Rondje Waarland weergeven op een grotere kaart

Alkmaar

Lengte: 15+ km.
Het centrum van Alkmaar is mooi, waterrijk en prima te bereiken over het water. Uiteraard volop horeca en toeristische uitstapjes. Bij de 'Gewelfde Stenen Brug', vlak bij het Waagplein kan je een echte scheepsbel beroeren om een ijsje te bemachtigen zonder uit te stappen. Aan de andere kant van het centrum is naast de Bergerbrug prima uitstapgelegenheid voor een stadswandeling of een broodje eten.


Alkmaar weergeven op een grotere kaart

Combinatie

lengte: 50 km, kamperen onderweg is mogelijk.
Begin met Rondom Heerhugowaard zuidom, kamperen kan bij de Schaerput. De volgende dag vaar je het rondje Waarland, op de terugweg ga je natuurlijk via het Oosterdelgebied terug naar Kanowaard.

Combinatie weergeven op een grotere kaart

Bergermeer

Lengte: 12-25 km.
Lekker de polder in met veel bochtige vaarten. Horeca alleen in Alkmaar, als wintertocht stapen we daarom in Bergen in om te pauzeren in Alkmaar.

Bergermeer weergeven op een grotere kaart